Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

TOSCA CAKE
Nodig: 2 eieren, 150 g suiker, 200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 100 g gesmolten margarine of boter, 2 el koffieroom, Voor de Tosca-laag: 100 g amandelen. 50 g gesmolten margarine of boter, 75 g suiker, 1 el bloem, 1 el koffieroom.
Klop de eieren en de suiker luchtig op. Vermeng de bloem met het bakpoeder en roer dit mengsel door het eiermengsel heen. Roer ook de gesmolten margarine of boter en de koffieroom erdoorheen. Doe de massa over in een rechthoekige bakvorm (ca. 20 x 30 cm). Plaats deze in een voorverwarmde, matig warme oven ( ca. 175°C), gedurende 20 à 30 minuten.
De Tosca-laag: Ontdoe de amandelen van hun velletjes en snipper ze. Vermeng ze met de gesmolten boter, de suiker, de bloem en de room (in een steelpannetje). Verwarm de massa totdat ze borrelt. Haal de cake uit de oven en giet de Tosca-laag erover heen en bak nog tien minuten in de oven met dezelfde temperatuur. Verdeel na afkoeling de cake in zestien stukken.

Blog Home