Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

AARDBEIEN-NOTENTAART

Nodig: 3 eieren, 100 g suiker, 75 g bloem, 50 g walnoten grof gehakt, 2 el oploskoffie, 1 el rum; vulling: 500 g aardbeien, ¼ l slagroom (suiker), springvorm 20 cm.
Beboter de springvorm en bestuif de binnenkant met poedersuiker en bloem. Verwarm de oven voor op 175° C. Klop de eieren met de suiker in een kom op een pan met kokend water tot de massa dik en schuimig is. Draai het gas uit en klop nog een minuutje door. Zeef de bloem en spatel dit, tezamen met de gehakte noten en de oploskoffie vermengd met rum zeer luchtig door het eischuim. Doe deze massa in de springvorm en bak dit in 40 – 45 min. gaar. Neem het gebak uit de oven en laat het in de vorm afkoelen. Snijd dan overlangs in drie lagen door. Klop de slagroom stijf en was de aardbeien. Snijd het grootste deel van de aardbeien in tweeën en bewaar de rest voor garnering. Schep de doorgesneden aardbeien door de slagroom en schep 1/3 hiervan op de onderste laag gebak. Plaats de volgende laag hierop, bestrijk de bovenkant hiervan met de helft van de overgebleven slagroom en leg de derde laag gebak erop. Garneer deze bovenkant met de rest van de slagroom en de garneer-aardbeien.

Blog Home