Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

BATTENBURG-CAKE

Nodig: 1 pak cakemix, (eieren, boter en melk volgens aanwijzing op het pak), 25 g cacao, jam, 150 à 200 g marsepein.
Bereid het cakemix volgens de aanwijzingen op het pak en roer de gezeefde cacao door de helft van het beslag. Beboter 2 cakeblikken en vul ze met het beslag (vanillesmaak in één blik en chocoladesmaak in het andere).
Bak ze in 20 à 30 minuten in een vrij warme oven bij 170°C, totdat ze goed gerezen en gaar zijn. Laat ze op een rooster afkoelen. Snijd elke cake in de lengte doormidden en snijd er de randjes vanaf om van elke cake twee langwerpige stukken te maken. Plak de stukken om en om van de twee smaken aan elkaar vast met jam om er weer één cake van te maken. Rol de marsepein uit tot een langwerpige lap, bestrijk de cake met jam en omwikkel hem met marsepein. Maak met een scherp mes een ruitpatroon op de bovenkant en snijd de cake in dikke plakken.

Blog Home