Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

PITTIGE KAASTAART

Nodig: 100 g gekookte ham of ossentong (in niet te dunne plakjes), 50g boter of margarine, 50 g bloem, 2 ½ dl melk, 4 eieren, 150 g geraspte oude kaas, peper zout, mespuntje cayennepeper, bieslook.

Snijd de plakjes ham of ossentong in reepjes. Smelt de boter in een steelpan en roer er met een garde de bloem door. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de melk toe. Laat het geheel tot een saus binden. Splits de eieren. Roer de dooiers los met een paar eetlepels van de warme saus en schenk dan dit mengsel terug in de pan bij de saus. Laat de saus niet meer koken. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de hamsnippers en de kaas door de saus. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een beetje cayennepeper. Strooi er wat fijngeknipte bieslook over. Schep er dan luchtig de eiwitten door. Vet een tulband- of cakevorm in en bestrooi de binnenkant met paneermeel. Schep de vulling voorzichtig in de vorm en dek deze af met aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslede, gevuld met heet water. Laat de kaaspudding in een warme oven (175°C) gaar worden in ± 1% uur. Serveer de pudding warm, eventueel met een milde kerriesaus.

Blog Home