Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

HARTIGE QUICHE

De quiche is koud ook heerlijk.

Nodig: 150 g bloem, snufje zout, 120 g harde boter, scheutje ijswater, 100 g bacon of ontbijtspek, 3 eieren, 4 dl slagroom, 100 g geraspte kaas.

Doe bloem en zout samen in een kom en leg de boter erop. Snijd de boter op de bloem in stukjes en kneed nu met wat ijskoud water en koude handen snel een stevig deeg. Zet het deeg 30 minuten in de koelkast en bekleed er dan een ingevette quichevorm (20 cm) mee. Snijd het spek in reepjes en bak het langzaam uit in een koekenpan. Roer de eieren los met de slagroom, peper en zout en roer de spekjes en geraspte kaas erdoor. Schenk dit mengsel op de bodem en bak de quiche 30 – 35 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).

Blog Home