Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

HARTIGE TAART MET VISFILET

Nodig bodem: 100 gram volkorenmeel, 100 gram bloem, 3 eetlepels olie, snufje zout, 1 dl koud water. Voor de vulling: 1 laurierblaadje, 1 el citroensap, 2 el witte wijn, 150 g kabeljauw- of koolvisfilet, 50 g worteltjes, 1 kleine prei, 50 g Chinese kool, ½ rode paprika, 60 g belegen kaas, 30 g maïzena, ½ dl koffiemelk, 2 eiwitten, dille, dragon, peper.

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakvorm van 24 cm ø dun in met margarine. Doe het volkorenmeel, de bloem, olie en het zout samen in een kom. Voeg onder het kneden geleidelijk het koude water toe en blijf kneden tot een stevig deeg is ontstaan. Laat het deeg 30 minuten rusten op een koele plaats. In een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook brengen samen met het laurierblad, de citroensap en de witte wijn. De kabeljauwfilet erin leggen, deksel op de pan en laten pocheren (ongeveer 10 minuten). Met schuimspaan de visfilet uit de pan halen en in een kom in stukjes snijden. Maak de groente schoon en snijd de worteltjes in dunne plakjes, de prei in ringetjes, de Chinese kool in reepjes en de paprika in blokjes, evenals de kaas. Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette bakvorm ermee. De bodem inprikken met een vork en ca. 15 minuten voorbakken in het midden van de oven. De rest van de vulling maken door de maïzena te mengen met Becel voor de koffie en de 2 eiwitten. Op smaak maken met dille, dragon en peper. Haal de bodem uit de oven en laat deze goed afkoelen. De oven aanlaten. Verdeel de gesneden prei, de Chinese kool, de wortel en de paprika over de bodem. Leg de stukjes visfilet er op en verdeel hierover de blokjes Becel Goud. Giet de rest van de vulling er gelijkmatig overheen. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 20 minuten goudbruin.

Blog Home