Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

SNELLE UIEN-SALAMITAART

(voor vlaaivorm van ca. 24 – 26 cm doorsnede)

Als borrelhap je lekker bij een glas witte wijn. Geserveerd met een salade is het een hoofdgerecht voor 3 4 personen. De salami kan ook vervangen worden door cervelaat, ham of boterhamworst.

Nodig: 500 g uien, (2 sjalotten), 150 – 200 g salami in dikke plakken, 1 eetlepel olie, 1 blikje croissantdeeg, 1 eetlepel paneermeel, 3 eieren, 1½ dl melk, peper, zout, (1 eetlepel gehakte peterselie), 2 eetlepels geraspte kaas.

Pel de uien en eventueel sjalotten en snijd ze in ringen. Snijd de salami in kleine blokjes. Verhit de olie ineen koekenpan en fruit hierin de ui- en sjalotringen zacht en glazig zonder ze ‘te laten kleuren. Fruit de salami de laatste 2 minuten mee. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een lage vlaai- of pievorm in en bekleed de vorm met de lapjes croissantdeeg Prik het deeg hier en daar met een vork in. Bestrooi het deeg met paneermeel. Schep de uien met salami in de vorm. Klop de 1 de eieren met de meIk, wat peper en zout en eventueel de peterselie los en schenk dit over de uien. Strooi de geraspte kaas erover en bak de taart in ca. 30 min. gaar en lichtbruin. Serveer de taart lauwwarm.

Blog Home