Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

HARTIGE TAART MET WILDE GROENE KRUIDEN

Nodig: 150 g bloem, snufje zout, 75 g harde boter of margarine, 250 g bakbacon, 100 g geraspte oude kaas, 100 g wilde groene kruiden zoals hondsdraf, paardenbloemblad, brandnetel en pimpernel, 3 eieren, 2 ½ dl melk of half om melk en koffiemelk, peper, zout.
Zeef de bloem met het zout in een deegkom en voeg de boter en 2 à 3 eetlepels koud water toe. Snij dit met twee messen in stukjes en kneed van het geheel een kruimelig deeg. Bekleed er een ingevette quichevorm (0 26 cm) mee. Snij de bacon in reepjes en bak deze in een ingevette koekenpan krokant. Hak de kruiden fijn. Vermeng deze met de reepjes bacon en de geraspte kaas. Schep dit op de deegbodem. Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout. Giet dit over de kaas en bak de kruidenquiche iets onder het midden van een hete oven (225°C) in 40 minuten gaar.

Blog Home