Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

SANDWICH-TAART
Nodig: 125 g blauwschimmelkaas, boter of margarine, 150 g cornedbeef, peterselie, bladselderij, 1 teentje knoflook, 1 grote ronde tarwebol, 2 pakjes mon chou kaas, 1 tl geraspte mierikswortel (potje), gevulde olijven, 1 zakje amandelschaafsel, 50 g garnalen, 50 g gerookte zalm.

Eerst 3 vulsels maken: de schimmelkaas fijnprakken en vermengen met 3 eetlepels boter of margarine. De cornedbeef met wat boter of margarine tot een smeerbare massa maken. Veel fijn gesneden peterselie en idem bladselderij mengen met boter of margarine en een uitgeperst knoflookje. De tarwebol overlangs in 4 plakken snijden. Op de onderste plak het kaasmengsel uitstrijken. De tweede plak erop leggen en daarover de cornedbeefmassa uitstrijken. Dan de derde plak brood erop besmeerd met de kruidenboter. Afdekken met de bovenlaag van het brood. Het gevulde brood in aluminiumfolie pakken en een nacht in de koelkast zetten. Voor het serveren: de mon chou kaas gladroeren en dan de geraspte mierikswortel erdoor roeren. Hiermee de buitenkant van de sandwich-bol bestrijken. Garneren met plakjes gevulde olijf, geroosterd amandelschaafsel, garnalen en kleine rolletjes gerookte zalm. In plakken gesneden serveren.

Blog Home