Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

KAAS CORNEDBEEFTAART

Nodig voor het deeg: 150 g bloem, snufje zout, 70 g boter, ½ dl water. Voor de vulling: 1 middelgrote ui, stukje boter, 100 g cornedbeef(1 dikke plak). Voor de roux: 35 g bloem, 30 g boter, 3½ dl melk, 100 g gemalen oude kaas, vers gemalen witte peper.
Het deeg maken met de ingrediënten. De ui snipperen en zachtjes in weinig boter in de koekenpan laten smoren. De cornedbeef ,,en brunoise” oftewel in kleine blokjes snijden. Neem de pan van het vuur en roer de klein gesneden cornedbeef door de uitjes. Maak een roux volgens het basisrecept van boter, bloem en melk, in de verhouding zoals hierboven staat. Roer van het vuur de gemalen kaas en het cornedbeef/ uienmengsel door de roux. (Bewaar wat kaas om straks over de taart te strooien.) Gemalen witte peper naar smaak erbij. Beboter een springvorm van 18 cm Ø en bekleed de bodem en de rand van de vorm met het deeg. Leg de deegbal in het midden van de bodem en duw het deeg met de hand egaal uit over de hele vorm. Schep de roux over het deeg uit en strooi de overige gehouden kaas erover. Zet de vorm in een voorverwarmde oven en bak deze gaar. Warm serveren.

Blog Home