Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

KRENTENBROOD VAN MOSKOVISCH DEEG

Nodig: 125 g tarwebloem, 100 g boter, 100 g suiker, iets zout, eieren, 175 g mengsel van krenten, rozijnen, sukade, geraspte schil van 1 citroen, 1 tl bakpoeder.

Besmeer de vorm met boter en bestrooi hem met een mengsel van bloem en poedersuiker. Hak boter, bloem en zout met een mes tot een fijn kruimelige massa. Roer de eidooiers met de suiker glad en luchtig. Was de krenten enz. en droog ze weer goed. Klop het eiwit zo stijf mogelijk. Leg hierop alle andere ingrediƫnten en schep alles zo vlug mogelijk om en om, tot een sponzig gelijk mengsel. Doe het in de vorm en bak het in een hete even (van tevoren al aanzetten) ca. 45 min. De oven na ca. 15 min. temperen. Dadelijk uit de vorm nemen en laten afkoelen.

Blog Home