Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

SMAKELIJKE BROODPASTA
Nodig: 100 g erwten (bij voorkeur spliterwten), tuinkruiden, een klein bosje peterselie, enige bouillonblokjes (of wat aroma), een weinig uienpoeder (of een echt uitje), zout en een lepel bloem.
De erwten worden geweekt en gekookt. Als wij geen spliterwten in voorraad hebben en wij moeten hele erwten, groene erwten, gebruiken, dan dienen wij deze eerst te zeven. Na het gaar worden van de erwten binden wij deze met wat bloem. Het spreekt vanzelf dat wij het erwtennat, dat zoveel vitaminen bevat, niet weggooien. Aroma, uienpoeder (of uitje) worden toegevoegd. Eerst als onze erwten goed zijn afgekoeld, mengen wij er de goed fijn gesneden tuinkruiden en de peterselie door. Flink fijn gemaakt en door elkaar gemengd, is deze broodpasta een zeer smakelijk smeersel op de boterham. Het spaart ons boter uit en bovendien bevat het nog veel vitaminen.

Blog Home