Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

BROODPANNENKOEK
Nodig: 150 g brood, 2 dl appelsap, 50 g bloem, ½ tl bakpoeder, ½ tl zout, 25 g gebroken biscuits, ½ el gekonfijte sinaasappelschil, een stukje margarine, een paar el jam, wat poedersuiker.

Snijd het brood in dobbelsteentjes, week het in het appelsap. Schep het af en toe om, zodat het gelijkmatig doordrenkt wordt. Zeef er de bloem met het bakpoeder en het zout bij. Voeg de gebroken biscuits en de sinaasappelschil toe en meng ze tegelijk met de bloem door de broodmassa. Laat wat margarine in een koekenpan heet worden. Strijk de helft van het beslag uit in de pan en bak de koek aan beide zijden goudbruin en gaar. Keer hem hiervoor voorzichtig met een deksel om. Leg hem op een verwarmde schotel, bestrijk hem met jam en bak de tweede koek op dezelfde wijze. Leg hem op de eerste en bestrooi hem met poedersuiker. Snijd de koeken in punten en geef ze warm.

Blog Home