Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

BROODPUDDING
Nodig: 200 g oud brood, 2 dl melk, 50 g bloem, 1 tl bakpoeder, ½ tl zout, 2 pakjes vanillesuiker, 50 g suiker, 1 ei, ½  el gekonfijte sinaasappelschil, 40 g gebroken biscuits, 1 appel, margarine, paneermeel.
Week het in dobbelsteentjes gesneden brood in de melk. Schep het af en toe om, zodat het gelijkmatig doordrenkt wordt. Zeef er de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker bij. Roer het ei met de suiker en de gekonfijte sinaasappelschil tot een schuimige massa. voeg er de gebroken biscuits en den geraspte appel aan toe, schep het mengsel door de broodmassa. Smeer een warme puddingvorm goed in met margarine, bestrooi hem met paneermeel en vul hem met het puddingmengsel. Plaats de gesloten vorm in pan met kokend water, zodat de vorm 2 cm boven het water uitsteekt en kook de inhoud in ca. 1 – ½ uur gaar. Stort de pudding op verwarmde schotel en geef er desgewenst warme vanille- of vruchtensaus bij.

BROODSCHOTEL
Nodig: 250 g brood, ¾ l melk, 20 g custardpoeder, ½ tl zout, 40 g rozijnen, geraspte schil van 1 sinaasappel, een mespunt kruidnagel, ½ tl kaneel, 40 g suiker, 2 pakjes vanillesuiker, jam.

Maak het custardpoeder met een beetje koude melk aan tot een papje. Breng de rest van de melk met het zout, de rozijnen, de geraspte sinaasappelschil. kruidnagel en kaneel en de suiker aan de kook. Voeg het brood toe en laat dit 7 minuten zachtjes koken. Giet onder roeren het aangemaakte custardpoeder bij de kokende massa en laat het geheel nog 2 minuten doorkoken. Voeg er de vanillesuiker aan toe en dien het gerecht in de verwarmde schotel op en giet er een beet hete jam overheen.

Blog Home