Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

SCHUIMIG BROODTOETJE
Nodig: 12 sneetjes brood, boter of margarine, honing, 50 g gepelde pinda’s, 2 ½ dl melk, 1 el suiker, 2 eieren, 75 g suiker.
Besmeer 6 sneetjes brood met boter en dan met honing. Hak de pinda’s fijn en strooi hiervan wat over de honing. Houd wat fijngehakte pinda’s achter om deze later over het eiwit te strooien. Besmeer de andere sneetjes alleen met boter en druk die op de met honing besmeerde sneetjes. Scheid de dooiers en het wit van de eieren. Roer de dooiers met de suiker en voeg de melk toe. Week hierin de dubbele sneetjes brood en laat ze uitlekken. Leg de sneetjes op een ingevette bakplaat en laat ze in een matig warme oven lichtbruin worden. Klop het eiwit stijf, voeg beetje voor beetje en al kloppende de suiker toe. Schep het stijfgeslagen eiwit op de gebakken broodsneetjes. Strooi de rest van de gehakte pinda’s er overheen. Laat het eiwit in een lauwwarme oven met overwegend bovenwarmte drogen en lichtbruin van kleur worden. Dit schuimig broodtoetje kan zowel warm als koud gegeven worden.

Blog Home