Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

PUNCH DON CARLOS

Met recht een driesterrenrecept, want men moet er wél wat keukenervaring voor hebben. Maar het is dan ook formidabel. De hoeveelheid is berekend voor ongeveer 10 glazen.

Nodig: 1 fles rode wijn, sap van 1 citroen en 2 sinaasappelen, afgeraspte schil van 1 citroen en 1 sinaasappel, 200 g suiker, 6 eieren, 1 pot ontpitte kersen, 1glaasje oranjecuraçao of eventueel kirsch.

Zorg om te beginnen dat alle ingrediënten op een aangename kamertemperatuur zijn, dus geen eieren zo uit de koelkast, geen koude wijn, geen koude vruchten. Klop de eieren los, voeg er het citroen- en sinaasappelsap en de wijn aan toe, het sap uit de pot kersen (ca. 1 à 1 1/2 dl) en de suiker. Zet dit alles in een zeer goed geëmailleerde of glazen pan op een uiterst zacht vuurtje en klop tot de massa lauwwarm wordt en gaat binden. Dat kan wel even duren Zodra de punch gaat binden onmiddellijk ophouden, anders gaat de zaak schiften. Voeg er dan de likeur of kirsch bij, ook even tot lauwwarm voorverwarmd. Schep in mooie hoge glazen een lepel kersen en daarop de schuimige punch. Geef er een waaierbiscuit of een lange vinger bij.

Blog Home