Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

GEMBERPUNCH

10 glazen

Nodig: 3/4 l water, stukje gemberwortel, 2 kruidnagelen, 125 g suiker, 6 eetlepels thee, 1 citroen, 1 fles rode wijn, 2 dl rum of cognac of vieux.

Laat de gemberwortel met de kruidnagelen in de helft van het water met de suiker 15 minuten zachtjes trekken. Breng de andere helft van het water aan de kook, giet dit op de thee en laat deze 4 minuten trekken. Trek met een dunschiller een lange, dunne schil van de citroen. Pers de citroen uit. Schenk de wijn bij het kruidenaftreksel en verwarm dit tegen de kook aan. Giet het door een zeef in een grote hittebestendige kan, soepterrine of kom; Voeg ook de thee en het citroensap toe. Hang er de citroenschil als een spiraal in. Houd de drank warm op een theelichtje als er nog voor een tweede keer wordt ingeschonken. Roer er tot slot de rum, cognac of vieux door.

Blog Home