Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

FEUERZANGENBOWL

10 personen

Nodig: 2 flessen rode wijn, sap van 3 sinaasappelen, sap van 1 citroen, 2 kruidnagelen, 200 g suikerklontjes, 1/2 fles rum.

Laat de wijn met sinaasappel- en citroensap en de kruidnagelen heet worden. Breng de pan zo naar binnen of doe de drank over in een vuurvaste schotel. Leg over de opening een goed vertinde metalen zeef, waarin de suikerklontjes zijn opgestapeld. Druppel er de rum over, zodat ze ermee doordrenkt raken. Verwarm in een metalen juslepel rum boven het tafelkomfoor en steek de rum aan (lichten uit!). Laat de brandende rum voorzichtig over de suikerklontjes lopen, die daardoor ook ontstoken worden. Wacht tot de rum is uitgebrand en de gesmolten suiker in de wijn is gelekt en vul de glazen.

Blog Home