Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

KAASPUDDING
Nodig: 60 g boter of margarine, 4 eieren, 225g geraspte kaas, 125 g bloem, zout, peper, 200 g champignons, 1 gesnipperd uitje, boter of margarine, peterselie.
Roer de boter tot een zalfje en voeg er de eierdooiers aan toe. Klop dit 5 minuten tot het mooi romig is, roer er dan de kaas door, bloem, wat zout en royaal versgemalen peper en tenslotte de zeer stijf geslagen eiwitten. Breng dit over in een goed beboterd blik of in een vorm die u met folie kunt afsluiten. Sluit het blik of de vorm zorgvuldig en zet dit in een pan met kokend water maar zorg dat het water er niet in kan komen. Laat het zo zachtjes ruim een half uur à 40 minuten koken. Het water moet uiterst zachtjes aan de kook blijven. Fruit tegen het einde van de kooktijd de in plakjes gesneden champignons met het uitje in wat boter. Neem voorzichtig de kaaspudding uit de vorm, schep de champignons erover, wat zout erop en peterselie en dien dit op met bijv. gebakken aardappeltjes en sla.

Blog Home