Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

ZEEUWSE KAASTAART
Nodig: 200 g oude geraspte kaas, 3 gekookte aardappelen, 200 g boter, 3 eieren, 2 el bloem, blauwe druiven, 2 el fijngehakte peterselie, zout, 3 el paneermeel.

Klop de eieren schuimig en roer 100 g boter tot room. Roer daarna de eieren door de boter, stamp de aardappelen fijn en meng ze door de eieren. Voeg de peterselie toe en daarna al roerend de kaas en de bloem. Maak van deze kaaspuree twee gladde koeken (niet te groot om breken te voorkomen) en laat die in ongeveer een half uur in kokend water met wat zout gaar worden. Verwarm ondertussen een schotel voor. Was de druiven en haal ze van de tros. Leg een van de twee koeken op de schotel en bedek de koek geheel met druiven. Leg dan de tweede koek er boven op. Smelt de overgebleven 100 g boter in een koekenpan en rooster hierin het paneermeel goudbruin. Giet dit over de taart en dien deze onmiddellijk heet op.

Blog Home