Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

KAAS-BROODSCHOTEL
Nodig: 8 of 10 sneetjes volkorenbrood, 200 g Leidse (= komijne)kaas, 100 g ham, 3 eieren, ½ l melk, zout, gemberpoeder, geraspte kaas, paneermeel, boter of margarine.
In een beboterde ovenvaste schotel een laagje volkoren sneetjes leggen, dan de helft van de plakken kaas en daarop de helft van de plakjes ham. Deze drie lagen nog een keer herhalen en dan afdekken met sneetjes brood. De eieren loskloppen met de melk, wat zout en gemberpoeder en dit erover schenken. Een mengsel van geraspte kaas met paneermeel erover strooien en hier en daar kleine klontjes boter of margarine leggen. De schotel op een rooster iets onder het midden van een vrij warme oven ± 175 °C zetten. Baktijd: ongeveer ½ uur of tot de bovenkant lichtbruin is.

GOUDSE KAASFONDUE

Nodig 2 dl halfvolle melk, 300 g belegen boeren Goudse kaas geraspt, 1 el maïzena, melk, peper, nootmuskaat, knoflookpoeder.
De melk aan de kook brengen en al roerende de geraspte kaas toevoegen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is. De maïzena aanmengen met iets melk en hiermee de fondue binden. Op smaak maken met versgemalen peper, iets nootmuskaat en knoflookpoeder. Blokjes boeren bruinbrood zijn er het lekkerst bij.

Blog Home