Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

KAASBARQUETJES

Nodig: 1 ei, 1 el kirsch, zout, peper, ¾ dl slagroom, 125 g geraspte belegen Goudse kaas, 24 barquetjes.

Klop het ei los en roer er de kirsch, iets zout en peper door. Sla de slagroom dik lobbig en meng er de kaas en het eiermengsel door. Vul hiermee de barquetjes en zet ze op een beboterde bakplaat. Schuif de bakplaat midden in de voorwarmde oven (175°C, gasovenstand 3 – 4) en bak de barquetjes ca. 15 minuten.

STEVIGE KAASSALADE
Nodig: 1 pot witte boontjes, enkele groene en/of zwarte olijven, 2 hardgekookte eieren, 1 kleine ui, 1 plak knolselderij, 3 el olie, azijn, citroensap, paprikapoeder, 200 g belegen Goudse kaas, kropje sla.
Laat de boontjes goed uitlekken, ontpit de olijven en snijd ze in stukjes (bewaar een paar olijven voor de garnering). Hak de eieren fijn, snijd de ui in zeer dunne ringen en de knolselderij in lucifertjes. Leg deze lucifertjes enkele seconden, niet langer, in kokend water met een snufje zout, schep ze eruit en laat ze uitlekken. Roer een sausje van de olie,azijn, enkele druppels citroensap en wat paprikapoeder. Snijd de kaas in dobbelsteentjes en vermeng die met de boontjes, olijven, ui, knolselderij en ei (houd wat ei achter) en giet het sausje erover. Laat dit een half uurtje koel staan. Beleg een slakom met blaadjes sla, sprenkel daarop wat olie en azijn en schep het slaatje erop. Strooi er het achtergehouden hardgekookte ei over en leg hier en daar een halve ontpitte olijf.

GEBAKKEN CAMEMBERT

Nodig: 1 camembert zo uit de koelkast, 15 g boekweitmeel of bloem, 2 ½ dl melk, paprikapoeder, paneermeel, 1 ei, boter of margarine.

De camembert in vieren snijder Een papje maken van het boekweitmeel of de bloem, de melk en wat paprikapoeder. De stukken camembert door het papje wentelen, laten afdruipen en door paneermeel wentelen. De gepaneerde stukken een half uur in de koelkast leggen. Ze daarna door losgeklopt ei en paneermeel halen. Wat boter of margarine in een koekenpan verwarmen. De kaasstukken op laag vuur langzaam goudbruin bakken (5 minuten aan elke kant).

KAAS-SOUFLETTES
Voor de kaas-soufflettes, sneetjes brood met een heerlijk dakje, heb u nodig: 4 sneetjes wittebrood, 20 g boter, 20 g bloem, 1 ½ dl melk, ¼ bouillontablet, 75 g geraspte kaas, 1 ei, zout en peper.
U smelt de boter, voegt de bloem toe en scheutje voor scheutje, ook de melk met het bouillontablet, tot 1 een dikke gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas en de eierdooier door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Het eiwit wordt zeer stijf geklopt en snel door de massa gespateld. Dit geheel wordt over de vier sneetjes wittebrood verdeeld en vervolgens in een op 150° C voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin gebakken.

Blog Home