Posted by Sander Sanders - oktober 15th, 2013

CAMEMBERT-SNACK

Nodig: 4 sneetjes boerenbruin, boter of margarine, geraspte mierikswortel, 2 vleestomaten, 150 g camembert, 4 halve perziken uit blik, grof gemalen peper, peterselie.
De sneetjes brood roosteren en één kant met boter of margarine besmeren en daarna geraspte mierikswortel erover uitstrijken. Elk sneetje beleggen met plakjes tomaat, daarop 1 plakje camembert, dan een perzikhelft erop (met een prikkertje vastzetten anders gaat hij glijden) en de rest van de camembert (in plakjes) erover verdelen. Met grof gemalen peper bestrooien en de snacks onder de grill of bovenin een heel hete oven 250 °C laten smelten en lichtbruin kleuren in ± 10 minuten. Met fijngesneden peterselie bestrooien. Variatie: als beleg een plak ananas + plak vleestomaat + paprikaring en daarop schijven camembert. Verder dezelfde manier behandelen.
OVENSCHOTEL MET CAMEMBERT
Nodig: ± ½ kg aardappelen, 1 ui, 50 g mager rookspek, 2 of 3 preien, 3 of 4 tomaten, olie, zout, peper, tijm, bakje champignons, potje zure room ( 1/8 l), 1 ei, uienpoeder, oregano, ± 150 g camembert.

De geschilde aardappelen in plakjes snijden, de ui in ringen verdelen, het spek in kleine blokjes snijden, de preien in ringen snijden en de tomaten eerst van het zachte binnendeel ontdoen en dan klein snijden. Een paar lepels olie in de koekenpan heet laten worden en eerst de blokjes spek even bakken. Dan de plakjes aardappel en uienringen meebakken, ± 2 minuten of tot ze mooi bruin zijn. Met zout, peper en iets tijm bestrooien. Dit uit de pan nemen en even apart zetten. Nog wat olie toevoegen en hierin de kleingesneden preien en champignonplakjes ± 10 minuten laten smoren. Een ovenvaste schotel beboteren en hierin laag om laag alle gebakken ingrediënten scheppen. De zure room glad roeren met het ei, wat uienpoeder en oregano en dit over de inhoud van de schotel gieten. De camembert in plakken snijden en deze bovenop leggen. De schotel boven in een hete oven ± 225 °C zetten en de bovenkant lichtbruin laten kleuren in ± 15 minuten.

Blog Home