Posted by Sander Sanders - maart 14th, 2014

MALEISE SOEP
Nodig: 4 uien, 4 el olie, 1 el kerrie, 1 citroen, 2 glazen melk, 500 g soepvlees, zout, peper, laurierblaadje, stukje wortel, takje peterselie, 3 el soja, 1 blikje ananasstukjes, 1 banaan.
Het is echt de moeite van het proberen waard. Je moet eerst bouillon trekken van het klein gesneden vlees met wat zout, peper, laurierblaadje, stukje wortel en takje peterselie, Je zet het vlees op met ruim een liter koud water en je laat het heel zachtjes trekken, ongeveer vier uur. Dan zeef je de bouillon, en je vist de stukjes vlees eruit. De afgekookte groente en kruiderij mag je weggooien. De uien maak je schoon en je snijdt ze aan snippers. In een stevige, grote pan verhit je de olie, je strooit er de uisnippers in en de kerrie. Als dit alles een lichtbruin kleurtje heeft, giet je er de bouillon op, het sap van de citroen en je laat dit met elkaar een kwartiertje doorkoken, dan de melk erbij, en nog even voorzichtig laten opkomen. Ondertussen heb je de stukjes soepvlees even door wat bloem gehaald, je bakt ze lichtbruin aan in wat olie, boter of margarine en je roert er de soja door (in flesjes in de handel). Dit vlees doe je in de soep, je doet er de uitgelekte stukjes ananas hij en de in kleine blokjes gesneden banaan. Je proeft, of de soep zout genoeg is, en voegt zo nodig wat bij. Dan nog eenmaal tegen het kookpunt aan laten komen en daarna op het lichtje zetten.

Blog Home