Posted by Sander Sanders - maart 14th, 2014

BLOEMKOOLSOEP
Nodig: 1  bloemkoolnat, eventueel aangevuld met water, 45 g boter, 40 g bloem, 1 bouillonblokje, 1 dl melk, nootmuskaat, een restje gekookte bloemkool, peterselie.
Smelt de boter in een pan, zorg dat ze niet te heet wordt en doe er alle bloem ineens bij. Roer goed, zodat een samenhangende massa ontstaat. Giet dan de helft van het bloemkoolnat er bij en roer zorgvuldig, tot zich een gladde saus heeft gevormd. Verdun deze saus tot soep met de rest van het koolnat. Proef nu, of de soep zout genoeg is. Zo niet, voeg dan een bouillonblokje toe. Maak de soep verder smakelijk door een scheutje melk en wat nootmuskaat. Roer het eventuele restje bloemkool door de soep. Fijngeknipte peterselie maakt de soep bijzonder fleurig.

Blog Home