Posted by Sander Sanders - maart 14th, 2014

AVOCADOSOEP
Nodig voor zes koppen: 1 soepkip, 1 stukje foelie, takje tijm, paar takjes peterselie en selderij, 1 (afgestreken) el zout, 50 g boter of margarine, 50 g bloem, peper, 2 avocado’s, citroensap, scheutje koffieroom, dille.

Trek een geurige bouillon van kip, kruiderij, zout en 1½ liter water. Laat ongeveer 1 ½ uur trekken. Haal de kip uit de bouillon en snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en schenk de helft van de bouillon erbij. Breng het geheel, goed roerend met een garde, aan de kook, totdat de bouillon glad gebonden is. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe en breng de soep steeds weer aan de kook. Doe de blokjes kippenvlees weer in de soep en breng deze op smaak met peper en zout. Schil de avocado’s, neem de pitten eruit en snij de vruchten in blokjes. Besprenkel die met citroensap, om verkleuren te voorkomen. Voeg vlak voor het opdoen de avocado toe, warm het geheel even door en maak de soep, van het vuur, op smaak met een scheutje koffieroom en fijngesneden dille.

Blog Home