Posted by Sander Sanders - maart 14th, 2014

RIJST MET ROERGEBAKKEN TAHOE EN GROENTEN.

Nodig: 300 g kort kokende zilvervliesrijst, 1 blok tahoe, ½ dl ketjap, ½ tl kerriepoeder, mespunt gemberpoeder, 3 el olie, 1 fijngehakte rode peper, 1 groene paprika in stukjes, 1 bosje lente-uitjes in ringetjes, 500 g Chinese kool in reepjes, 1 el mangochutney, zout, mespunt sambal.

Snijd de uitgelekte tahoe in blokjes en marineer deze minimaal 2 uur in de ketjap met kerrie- en gemberpoeder. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op het pak. Verhit de olie en fruit hierin het pepertje, de paprika en lente-uitje. Neem de tahoe uit de marinade en bak deze al roerende even mee. Schep de Chinese kool erdoor en laat deze al roerende op een hoog vuur slinken. Roer de mangochutney erdoor en bak de tahoe en groente nog 5 min. Breng het gerecht op smaak met de marinade, zout en sambal en serveer het samen met de rijst.

Blog Home