Posted by Sander Sanders - maart 14th, 2014

RISOTTO MET DOPERWTJES EN OLD AMSTERDAMMER.

Bijgerecht 4 personen.

Nodig: 1 ui, 1 citroen, 5 bosuitjes, 100 g kaas Old Amsterdam, 20 g boter, 350 g risottorijst, 1 dl droge witte wijn, 9 dl tuinkruidenbouillon, 400 g doperwtjes (diepvries).

Pel en snipper de ui. Boen de citroen onder stromend water schoon en rasp de gele schil dun af. Was en snijd de bosuitjes in ringetjes. Rasp de kaas grof. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 5 min. in de boter. Voeg de risotto toe en bak de rijst totdat de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat hem op een hoog vuur verdampen. Schenk telkens 2 dl bouillon bij de rijst en breng alles telkens al roerende aan de kook. Voeg als alle bouillon is opgebruikt de erwtjes toe en kook de risotto in totaal in ca. 25 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep 2/3 deel van de kaas en de bosuitjes erdoor. Laat de risotto 5 min met het deksel op de pan staan. Strooi de rest van de kaas erover en serveer direct. Lekker met een varkenshaasje.

Blog Home