RISOTTO MET ROERGEBAKKEN GARNALEN.
Hoofdgerecht 4 personen.
Nodig: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 75 g rucola, 3 el olijfolie, 350 g risottorijst, 2 dl witte wijn, 1 envelopje saffraan of 1 tl saffraanpoeder, 7 dl visbouillon (tablet), 1 bekertje (125 ml) crème fraîche, 50 g geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen peper, zout, 250 g grote roze garnalen, 1 el olijfolie.
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de rucola fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Voeg de witte wijn en saffraan toe en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Giet de helft van de bouillon erbij, kook zachtjes en roer tot het vocht is opgenomen. Blijf scheutjes bouillon toevoegen tot de risotto gaar is (ca. 20 min.). Schep de crème fraîche, de helft van de rucola, Parmezaanse kaas, peper en zout erdoor. Roerbak de garnalen 2 min. in de hete olie. Serveer de risotto met daarop de garnalen en de rest van de rucola.