Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

KERSENGEBAKJES
Nodig: 1 pak diepvriesbladerdeeg (of 250 g eigen gemaakt bladerdeeg), 1 kg kersen, 200 g suiker, mespunt kaneel, 1 eidooier, poedersuiker, evt. slagroom, maïzena.

Ontsteel en ontpit de kersen. Zet ze op met een klein beetje water, de suiker en kaneel en laat ze heel zachtjes gaar worden. Neem een klein beetje van het vocht eraf (voor de glazuur) en bind de rest met wat aangemaakte maïzena. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap, en snij hieruit vierkantjes van 10 cm lang en 10 cm breed. Houd zoveel kersen achter als U vierkantjes hebt. Verdeel de rest over de vierkantjes, waarbij U telkens in het midden enkele kersen legt, overgoten met een lepeltje van het gebonden vocht. Zorg vooral dat dit niet te vochtig wordt! Sla nu de lapjes deeg diagonaalsgewijs dubbel over de kersen, zodat U driehoekige gebakjes krijgt. Plak de randen vast met water en bestrijk de bovenkant met losgeklopte eidooier. Laat de gebakjes in een goed voorverwarmde oven bij middelmatige hitte ongeveer een kwartier bakken. Roer een dik papje van poedersuiker met kersensap en strijk dit uit over de gebakjes. Plak in de nog natte glazuur voor elk gebakje een achtergehouden kers vast. Om het nog mooier te maken kunt U om elke kers een dun randje slagroom spuiten.

Blog Home