Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

GEVULDE KOMKOMMER
Nodig per persoon: ¼ middelgrote komkommer, voor 3 komkommers 300 g gehakt, een ei, twee sneden oud brood of drie beschuiten, een uitje, kerrie, zout, boter en paneermeel.
De komkommer wordt geschild, overlangs doormidden gesneden, van het zaad ontdaan en in vingerlange stukken gesneden. Deze worden met wat zout bestrooid. Het gehakt wordt aangemaakt en aangebraden, en de komkommerstukken worden er mee gevuld. De komkommer wordt in een brede lage pan overgedaan, en in een bodempje water met komkommervocht gaargestoofd. Van het overgebleven vocht wordt met bloem en een klontje boter een peterseliesaus gemaakt, die met een scheutje melk, en liefst een klein beetje (bijv. een lepel) geraspte kaas wordt afgemaakt. Deze saus dient meteen voor de aardappelen. Men kan er sla of bloemkool bij geven. Bij het opdoen is het aardig, de komkommerschotel met wat paprika te bestrooien.
Op dezelfde manier kan men geven: Gevulde paprika, gevulde slakropjes en des winters gevulde savooiekool. De paprika moet van te voren goed gaargekookt worden, evenals de sla- en koolbladeren. Deze laatste worden dan om het aangebraden balletje gehakt gevouwen en nog even nagestoofd.

Blog Home