Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

KOMKOMMER MET RAGOUT
Snijd 2 komkommers in stukken van 5 cm. Tot op de helft uithollen en in kokend water met zout half gaar laten worden. Maak ‘n gladde saus van 40 g boter, 40 g bloem, 4 dl melk. Mengen met 100 g aan blokjes gesneden kaas. Met zout, peper en Madeira op smaak brengen. Doe de met ragout gevulde stukjes komkommer in ‘n vuurvaste schotel. Met paneermeel en wat boter 20 min, in matig hete oven.

GESTOOFDE KOMKOMMERS

Nodig: voor 4 personen: 2 groene komkommers, 2 dl melk, 20 g boter, 20 g bloem, tl kerrie, zout, aroma, fijngehakte peterselie.
De komkommers goed wassen, door de lengte in vieren snijden en de zaadjes er uit halen. In vingerlange stukjes snijden. De boter smelten en de kerrie, een snufje zout en de stukjes komkommer erbij doen. In een kwartiertje zachtjes gaar laten smoren. De komkommer uit het stoofvocht nemen en dit laatste binden met de met melk aan gemaakte bloem. De komkommer in dit sausje warm later worden en alles eventueel op smaak brengen met wat aroma en nog wat zout en kerrie. De peterselie erover strooien en serveren met bijv. gebakken aardappelen en varkenslapjes.

PIKANTE KOMKOMMER
Nodig: 1 kg komkommer, peper, 40 g boter of margarine azijn, 2 uien, bloem of aardappelmeel, ¼ tl paprikapoeder, selderij, peterselie, zout.
Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en snijd ze in niet te kleine stukken. Smelt de boter of de margarine in een pan. Smoor hierin de kleingesneden uien en het paprikapoeder gedurende vijf minuten. Voeg de komkommerstukjes toe met wat zout en peper en een scheutje azijn. Laat de groente tien minuten koken. Bind het vocht met aangemengde bloem of aardappelmeel. Roer tot slot (liefst even voor het opdienen) veel fijngehakte selderij en peterselie erdoorheen. Presenteer de pikante komkommer met gehaktballen en gekookte aardappelen.
GEVULDE KOMKOMMER
Nodig: 1 grote komkommer, zout, peper, 1 potje (imitatie)kaviaar, 1 potje zure room, zeer fijn geraspte ui, 2 hard gekookte eieren, 2 lepels mayonaise of slasaus, bieslook, peterselie, paprika, slabladeren, tomaten.
Schil de komkommer. snijd deze in 8 ongeveer duimlange stukken en snijd het middelste met de pitjes eruit. Roer door de kaviaar wat zure room zeer fijn geraspte ui en peper. Strooi op de komkommers een klein beetje zout. Vul dan 4 stukken met de aangemaakte kaviaar. Maak de eieren fijn, voeg er wat mayonaise en de fijngehakte groene kruiden aan toe en wat paprika en vul daarmee de andere vier stukken komkommer. Beleg 4 bordjes met goed droog geslagen slabladeren. Zet daarop telkens twee stukken komkommer, één met kaviaar, een met ei en garneer die met partjes tomaat, evt. wat zilveruitjes en als U het erg mooi wilt maken, wat roze garnaaltjes. Geef er geroosterd brood bij.

Blog Home