Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

TUINBONEN MET SPEK

Nodig: 2 ½ à 3 kg tuinbonen, 250 g doorregen rookspek, zout, peper, een scheutje melk, 30 g bloem, bonenkruid.
Het spek met lauw water afwassen en in ongeveer een halve liter water 30 minuten voorkoken. Ondertussen de bonen doppen en wassen. De tuinbonen bij het spek voegen en afhankelijk van de grootte van de bonen in 15 à 30 minuten gaarkoken. De tuinbonen en het spek met een schuimspaan uit de pan nemen. Het kookvocht met wat in melk aangemengde bloem binden. Het sausje nog even laten doorkoken en op smaak brengen met zo nodig nog wat zout en fijngesneden bonenkruid. De tuinbonen in een schaal overdoen en het in plakken gesneden rookspek er op leggen. De saus er apart bij presenteren. Gebakken aardappelballetjes smaken bij dit gerecht voortreffelijk.

Blog Home