Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

BOSPEENSOEP.

Vegetarisch voorgerecht 4 personen.

Nodig: 1 bos bospeen (ca. 500 g), 2 kleine aardappels, 1 ui, 1 teentje knoflook, 25 g boter, 900 ml kruidenbouillon (2 tabletten), 10 ml vers sinaasappelsap, 2 el fijngeknipte peterselie.

Groen en uiteinden van de bospeen snijden en de wortels onder stromend water schoonboenen. De wortels in stukjes snijden. De aardappels schillen en in blokjes snijden. De ui en knoflook pellen en snipperen. In een soeppan de boter smelten en de aardappelblokjes, wortel, ui en knoflook 5 min. zachtjes bakken. De bouillon en sinaasappelsap erbij schenken en aan de kook brengen. Nog 10 – 15 min. laten sudderen tot de wortels gaar zijn. Soep met de staafmixer pureren. De soep over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met peterselie. Lekker met knapperige croutons of soepstengels.

Blog Home