Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

BOSPEEN UIT DE OVEN.

Bijgerecht 4 personen.

Nodig: 1 bos bospeen (ca. 500 g), 25 g boter in kleine blokjes, 2 el fijngeknipte dille, 150 ml kippenbouillon (tablet), aluminiumfolie.

De oven voorverwarmen op 225°C. Puntjes aan de onderzijde en groen ban de bospeen snijden, maar 2 cm van het groen laten zitten. De wortels onder stromend water schoonboenen (bijv. met een schoon schuursponsje). Een groot stuk aluminiumfolie dubbelvouwen, het vel een slag draaien en nogmaals dubbelvouwen. De zijkanten 2 keer omvouwen, zodat een stevige grote foliezak ontstaat. De wortels voorzichtig via de opening in de zak doen en de botervlokjes en dille erbij doen. Zout en peper naar smaak toevoegen. De bouillon erbij schenken en de opening meteen dichtvouwen. Het pakket op een bakplaat leggen en in het midden van de oven schuiven. De worteltjes in ca. 45 min. gaar laten worden. Het pakket uit de oven nemen, op een serveerschaal leggen en openvouwen (Pas op de ontsnappende hete stoom!).

Blog Home