Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

GROENTESCHOTEL UIT DE WOK MET KAAS EN NOTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen

Nodig: 200 g peultjes, 4 eetl. olijfolie, 100 g ongezouten cashewnoten, 2 uien of 4 sjalotjes in ringen, 3 stengels bleekselderij in boogjes, 1 rode paprika in blokjes, 1 gele paprika in blokjes, 1 courgette in plakjes, 1 kleine aubergine in blokjes, 1 teentje knoflook gepeld en geperst, zout en vers gemalen peper, 1 kleine Chinese kool of paksoi in reepjes, 250 g (dikke plak) kruidenkaas in blokjes.

Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de helft van de olie, bak hierin de cashewnoten kort, schep ze uit de wok en laat ze uitlekken. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uien, bleekselderij, paprika, courgette, aubergine en geperste knoflook 3 minuten. Strooi er zout en peper over. Schep de koolreepjes erdoor en bak nog 2 minuten. Meng de noten, de kaas en de peultjes vlak voor het serveren door het gerecht. Schep de groenteschotel op de borden.

Blog Home