Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

SOEP VAN VERSE TOMATEN

Nodig: ¾ l bouillon (van tabletten), 500 g rijpe vleestomaten, 1 bosje kervel, tabasco, zout.

Breng de bouillon aan de kook. Schil de tomaten, snij het vruchtvlees in mooie stukjes en vang het tomatensap op. Zeef het sap en voeg dat met de stukjes tomaat bij de bouillon. Warm de soep door. Hak de kervel fijn en voeg deze met tabasco en zout naar smaak toe aan de soep.

TOMATENGROENTESOEP

Nodig: ¾ l bouillon (van tabletten), 1 blikje tomatenpuree, 250 g grofgesneden soepgroente, 2 tomaten, 200 g gehakt half-om-half, peper, zout, enkele takjes basilicum.

Breng de bouillon met de tomatenpuree aan de kook. Schil intussen de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes en voeg deze met de soepgroente aan de bouillon toe. Kook de soep 10 minuten door. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en rol er kleine balletjes van tussen natte handen. Laat de gehaktballetjes nog 5 minuten meekoken. Maak de soep af met kleingesneden basilicum.

TOMATENSOEP

Nodig: 1 l bouillon (van tabletten), 50 g boter of margarine, 2 sjalotjes, 1 blikje tomatenpuree, 3 eetlepels bloem, 1 vleestomaat, 1 eetlepel suiker, peterselie.

Breng de bouillon aan de kook. Smelt de boter en fruit daarin de kleingesneden sjalotjes licht. Voeg de tomatenpuree toe en fruit deze even mee. Roer de bloem door dit mengsel. Voeg de helft van de bouillon toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe, zodat een gladde soep ontstaat. Schil de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de blokjes tomaat bij de soep en warm het geheel even goed door. Maak de soep op smaak met suiker en kleingesneden peterselie.

MINESTRONESOEP

Nodig: 60 g boter of margarine, 50 g blokjes gerookt spek, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 kleine prei, 3 worteltjes, ½  courgette, ½ blik tomaten, ¼ blik witte bonen, 1 l kippenbouillon (van tabletten), 50 g elleboogjes macaroni, enkele takjes verse basilicum en peterselie, 50 g geraspte Parmezaanse kaas.

Smelt de boter en bak hierin de spekjes uit. Pers de knoflook uit, snipper de ui, snij de prei en worteltjes klein en fruit alles mee met de spekjes tot het geheel lichtbruin is. Snij de courgette in blokjes en voeg deze bij het groentemengsel. Snij de tomaten in grove stukken en voeg deze met het opgevangen tomatensap, de witte bonen, macaroni en de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken. Maak de soep af met kleingesneden basilicum en peterselie. Serveer de kaas er apart bij.

Blog Home