TOMATENMOSSELSOEP
Nodig: 1 kg mosselen in de schelp, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree, ½ blik tomaten, 1 prei, 1 glas witte wijn.
Was de mosselen en haal de slechte eruit. Verhit de olie en fruit daarin de geperste knoflook en de gesnipperde ui licht. Voeg de tomatenpuree en de inhoud van het blik tomaten toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe nu de mosselen in de pan en kook deze tot ze zich openen. Neem de mosselen uit de schelpen en voeg ze weer toe aan de soep. Maak de soep af met flinterdun gesneden ringetjes prei. Is de soep nog wat te dik, voeg dan nog een glas witte wijn toe.
TOMATENSOEP MET KRABSTICKS
Nodig: 1 l tomatensap, 1 tablet visbouillon, 150 g krabsticks, 1 dl koffieroom, 1 citroen, bieslook.
Breng het tomatensap aan de kook met het bouillontablet. Snij de krabsticks in stukjes van 1 cm en voeg deze bij het sap. Laat de soep 5 minuten doorkoken. Roer de room erdoor en warm de soep nog even door. Laat de soep niet meer koken. Serveer de soep met plakjes citroen en kleingeknipte bieslook.
TOMATEN – KIPPENSOEP
Nodig: 200 g gare kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 1 blikje maïs, 1 eetlepel olie, ½ l blik tomaten, 2 kippenbouillontabletten, peterselie.
Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olie en fruit de gesnipperde ui lichtbruin. Voeg de inhoud van het blik tomaten, de uitgelekte maïs, de blokjes kipfilet, de bouillontabletten en 3 dl water toe. Kook het geheel 5 minuten. Snij de prei in dunne ringen en kook deze nog 1 minuut mee. Breng de soep op smaak met kleingesneden peterselie.
CHINESE TOMATENSOEP
Nodig: 500 g tomaten, ½ l kippenbouillon, 100 g kipfilet, 2 worteltjes, 2 lente-uitjes, 1 stukje verse gember, 50 g bamboescheuten, 4 eetlepels azijn, tabasco, 20 g rijstmie, suiker, peper, zout.
Snij de gewassen tomaten in stukken en kook deze met 1 dl water tot puree. Zeef de puree. Snij de kipfilet, wortel, lente-uitjes, gember en bamboescheuten in dunne plakjes en voeg deze ingrediënten samen met de bouillon aan de puree toe. Voeg ook de azijn en tabasco toe en breng het geheel aan de kook. Doe de rijstmie in de pan en kook de soep nog 10 minuten. Breng op smaak met wat suiker, peper en eventueel zout.