Posted by Sander Sanders - juli 15th, 2014

RIJSTSALADE MET TONIJN
Nodig: 100 g rijst, 2 dl water, ¼ bouillontablet. Voor de dressing: 2 el mayonaise, 4 el olie, 2 el kruidenazijn, 1 tl selderiezout, ½ tl witte peper, 1 tl mosterd, 2 druppels tabasco, 1 teentje knoflook geperst. Groenten: 1 komkommer, 2 tomaten, 400 g bleekselderie met nog wat blaadjes eraan, 1 bosje radijs, 1 ui, 2 blikjes tonijn à 150 g. Voor de marinade: 6 el olie, 3 el kruidenazijn, peper, zout, mespuntje suiker, 1 el geraspte ui.
Kook de rijst in het water met het bouillontablet gaar en spreid deze uit op een platte schotel of doe ze over in een zeef of vergiet. Laat de korrels uitdampen en afkoelen. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de rijst Zet deze weg op een koele plaats om de smaken te laten intrekken. Halveer de komkommer, schrap er het zaad uit, snijd beide helften nog eens overlangs in repen en verdeel deze in blokjes. Dompel de tomaten in warm water, trek er het schilletje af, verdeel ze in partjes, haal het zaad eruit en snijd de parten nog eens in kleinere stukjes. Snijd de stengels bleekselderie in smalle schijfjes. Verdeel de radijs in schijfjes en blokjes. Hak de ui klein. Laat de tonijn uitlekken. Roer in een grote kom alle ingrediënten voor de marinade tot een saus. Doe er alle groenten bij en de in kleine brokjes verdeelde tonijn. Schep alles losjes door elkaar. Laat een minuut of tien staan. Meng dan de rijst met de groenten en strooi er tot slot fijngehakt selderiegroen over.

Blog Home