Posted by Sander Sanders - september 27th, 2014

AMERIKAANSE APPELEN

Nodig: 4 grote moesappelen, suiker, kaneel, boter of margarine. Voor de saus: 6 dl melk, 125 g suiker, 20 g maïzena of custardpoeder.

De appelen schillen en boren. Ze in een pannetje of vuurvast schoteltje plaatsen en de holten vullen met een mengsel van suiker en kaneel. Bovenop een klontje boter of margarine aanbrengen. Wat water in het schoteltje doen en de appelen boven op het vuur of in de oven voorzichtig verwarmen tot ze gaar zijn. De appelen overgieten met een karamelsaus, die op de volgende manier gemaakt is. De suiker op een laag vuur verwarmen en lichtbruin laten worden. Ondertussen de melk koken. Vervolgens bij de tot karamel gebrande suiker (van het vuur af) een eetlepel water doen, daarna voorzichtig de kokende melk toevoegen. De maïzena met wat achtergehouden suiker en melk tot een papje roeren en hiermede de karamelmelk binden.

Blog Home