Posted by Sander Sanders - september 27th, 2014

GEDROOGDE APPELEN OF PEREN
Nodig: 300 g gedroogde appeltjes (stukjes) of peren, ± 50 g suiker, ± ½ dl bessensap, wat sago, een citroenschilletje of een stukje pijpkaneel.
Knip uit de appeltjes de klokhuizen en eventueel bruine plekjes. Was de appelen of de peren heel goed schoon en zet ze ± 12 uur met ruim water in de week. Breng ze daarna aan de kook met de suiker, het citroenschilletje of het kaneelstokje en laat ze zachtjes gaar worden. Schud de vruchten zo nodig eens om, zodat ook de bovenste laag voldoende vocht kan opnemen. Voeg er na ± ½ uur het bessensap bij en laat het ± 15 minuten meekoken. Laat de peren, (indien nodig) wat langer koken, alvorens er het bessensap bij te doen. Bind het vocht dat op de vruchten is overgebleven met wat sago, die met koud water is aangeroerd. Verwijder citroenschil of pijpkaneel. Serveer de gedroogde vruchten bij droge rijst als nagerecht.

Blog Home