Posted by Sander Sanders - september 27th, 2014

APPEL VRUCHTENSLAATJE
Nodig: 3 zachtzure handappelen, 1 klein blikje ananasblokjes, peterselie, slaolie, azijn, 1 banaan, mayonaise, zout, peper, 100 g gepelde walnoten, enkele blaadjes sla.
Schil de appelen en snipper ze. Vermeng ze met een sausje van slaolie, azijn, zout en peper. boe dit meteen om verkleuring van de appel te voorkomen. Vermeng de stukjes appel met het grootste deel van de blokjes ananas, schijfjes banaan en de gepelde walnoten. Vermeng het geheel met fijngehakte peterselie en desgewenst wat mayonaise. Verdeel het slaatje over eenpersoonsschoteltjes, waarop een blaadje sla is gelegd. Garneer met de achtergehouden blokjes ananas.
APPEL-YOGHURTSLAATJE
Nodig: 3 zachtzure handappelen, citroensap, 100 g amandelen, peterselie, 1 potje ingedikte yoghurt, zout, peper enkele blaadjes sla.
Schil de appelen en snipper ze. Vermeng ze met de yoghurt, het grootste deel van de amandelen, wat zout, peper, citroensap en fijngehakte peterselie. Verdeel het slaatje over eenpersoonsschoteltjes, waarop een blaadje sla is gelegd. Garneer met enkele achtergehouden amandelen.
APPEL-KOOLSLAATJE
Nodig: 3 zachtzure handappelen, zout, peper, 50 g rozijnen, 100 g gesneden witte kool, mayonaise, slaolie, azijn,  enkele blaadjes sla.
Schil de appelen en snipper ze. Vermeng ze met een sausje van slaolie, azijn, zout en peper, met de gesneden witte kool, het grootste deel van de rozijnen en eventueel wat mayonaise. Verdeel het slaatje over eenpersoonsschoteltjes, waarop een blaadje sla is gelegd. Garneer met enkele achtergehouden rozijnen.
APPEL-ZALMSLAATJE

Nodig: 3 zachtzure handappelen, zout, peper, 1 bosje selderij, 1 klein blikje zalm, mayonaise, slaolie, azijn, 100 g walnoten, enkele blaadjes sla.
Schil de appelen en snipper ze. Vermeng ze met een sausje van slaolie, azijn, zout en peper. Laat de zalm uitlekken en halveer het grootste deel van de noten. Vermeng deze met de stukjes appel, fijngehakte selderij en desgewenst met wat mayonaise. Verdeel het slaatje over eenpersoonsschoteltjes, waarop een blaadje sla is gelegd. Garneer met enkele achtergehouden walnoten.

 

PIKANTE GEVULDE APPELEN

Nodig: 4 zachtzure appelen, citroensap, 1 groene paprika, stuk selderijknol, 3 el mayonaise, 4 blaadje gelatine.
U snijdt van de appelen het kapje met het steeltje eraan af. U boort de appelen royaal, en sprenkelt er citroensap op om te voorkomen dat ze hun mooie, blanke kleurtje kwijtraken. Van de uitgeboorde klokhuizen snijdt U af wat er nog aan goed vruchtvlees aan zit. U vermengt dit, klein gesneden, met fijn gesneden reepjes selderijknol en dunne reepjes groene paprika. U besprenkelt ook dit met citroensap, voegt wat zout toe en roert er mayonaise door. De gelatine weekt U in koud water, U knijpt het blaadje goed uit, lost de gelatine daarna op in 3 eetlepels heet water en roert dit door het slaatje om het wat steviger te maken. U vult met deze sla de uitgeholde appels en zet ze zo koud mogelijk weg tot het gebruik.

Blog Home