Posted by Sander Sanders - september 27th, 2014

AARDAPPELSOEP MET GROENTE
Nodig: 1 l bouillon van vlees, beentjes of blokjes, ½ kg aardappelen, 1 ui of prei, 30 g boter, verschillende soepgroenten, peterselie, selderij, peper, zout, aroma.
Het uitje of de prei in de boter fruiten. De gewassen en in stukjes gesneden groente als wortel, bloemkool, schorseneer, slaboontjes, spruitjes, e.a. even meefruiten en in een gedeelte van de bouillon gaar koken, plm. 20 minuten. De aardappelen schillen en in stukken snijden en eveneens in een deel van de bouillon gaar koken, fijn maken. Wrijf ze eventueel door een zeef. De rest van de bouillon toevoegen en alles even goed laten doorkoken. Op het laatst de fijngesneden peterselie en selderij toevoegen. Een scheutje melk bij de soep maakt de soep zachter. Op smaak afmaken met peper, zout, aroma. Blokjes kaas of geraspte kaas kunnen als vulsel dienst doen.

Blog Home