Posted by Sander Sanders - december 7th, 2015

STOOFSCHOTEL VAN SPRUITEN MET WORST

Nodig: 1 kg spruiten, 1 1/2 kg aardappelen, 300 g worst, boter of margarine, een scheutje melk, zout, aardappelmeel, nootmuskaat.

De aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. De spruitjes schoonmaken door de buitenste lelijke blaadjes en een stukje van de stronk weg te snijden. De groente wassen. Het worstje met warm water afspoelen. In een pan een bodempje water met wat zout aan de kook brengen en de aardappelen toevoegen. Hierop de worst leggen en vervolgens de spruiten. De inhoud van de pan vlug aan de kook brengen en in ongeveer 25 minuten gaarkoken. Vervolgens het worstje uit de pan nemen. Een scheutje melk en boter of margarine aan de stoofschotel toevoegen en het vocht bijbinden met wat aangemengd aardappelmeel. De bestanddelen losjes door elkaar mengen en er naar verkiezing wat nootmuskaat over strooien. Het kookvocht er eventueel apart als saus bijgeven.

SPRUITJES MET KNOLSELDERIJ.
Nodig: 750 g spruitjes, 1 selderijknol van ½ kg, 1 afgestreken el vet of boter, ½ el zout.
Maak de spruitjes schoon en was ze. Snijd de selderijknol in plakken van circa 1 cm dikte en schil deze plakken zo dun mogelijk. Doe de spruitjes met de inmiddels gewassen en in blokjes gesneden knolselderij in een pan, schud ze door elkaar en breng ze aan de kook met een kopje water. Laat ze dan in een goed gesloten pan een half uur zachtjes doorkoken op een klein pitje. Het water verkookt dan geheel. Voeg daarna de boter en het zout aan de groente toe, schud ze flink om en dien ze meteen op, zonder ze te laten nastoven.

Blog Home