Posted by Sander Sanders - december 7th, 2015

FEESTELIJK VERSIERDE TULBAND

Nodig: 100 gr boter, 100 gr bloem, 30 gr maïzena, 100 gr krenten en rozijnen, 5 eieren, :100 gr suiker en een beetje zout 150 gr basterdsuiker, 30 gr cacao, 1 eiwit, eventueel gekleurde chocolaatjes.

Zoet de bloem met de maïzena in een ruime kom. snijd de boter in stukjes en voeg er een mespuntje zout aan toe. Zet dit weg zodat de boter zacht kan worden. Bestrijk een tulbandvorm (liefst met antiaanbaklaag) met boter en bestuif hem daarna met bloem. De krenten en rozijnen wassen en met keukenpapier droog deppen. Splits de eieren. De dooiers met de helft van de suiker met een garde schuimend kloppen. De eiwitten bed stijf kloppen (in een keukenmachine) terwijl u de rest van de suiker er in gedeelten aan toevoegt Voeg nu eerst de bloem en de boter aan de eiwitten toe daarna de schuimende eidooiers en daarna de krenten en de rozijnen Meng alles behoedzaam met een houten spatel zodat een luchtig deeg ontstaat Doe dit over in de geprepareerde tulbandvorm; Zet de vorm in een tot l75 graden voorverwarmde oven en laat hem in een klein uurtje gaar en bruin worden. Haal de vorm uit de oven en laat hem enkele minuten afkoelen Stort de tulband op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Meng de basterdsuiker met de cacao en een eiwit Als de massa niet smeuïg genoeg is doet u er nog wat eiwit bij Roer zo lang met een garde tot de suiker gesmolten is. Giet de massa over de (afgekoelde) tulband Beplak het glazuur naar keuze met leuke chocolaatjes in de vorm van bijvoorbeeld witte en gekleurde takjes hulst.

Blog Home