Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

GEMENGDE SALADE MET AVOCADOSAUS

Groente 4 personen

Nodig 2 rijpe avocado‘s, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels yogonaise, 2 theelepels chilipoeder, zout, peper, 1 kleine krop ijsbergsla, 2 tomaten, 1 sjalotje, 100 gr belegen kaas, 1 klein blikje maïskorrels (nettogewicht 150 gr).

Halveer de avocado’s en schil de helften. Snijd 2 helften in plakken. Pureer de rest van het vruchtvlees in een keukenmachine en meng het citroensap, de yogonaise en de chilipoeder erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Pel het sjalotje en snijd het in dunne ringetjes. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de sla in een slaschaal en rangschik de plakjes avocado, partjes tomaat, sjalotringetjes, kaasblokjes en maïskorrels erop. Schenk de avocadosaus in het midden.

TIP: Gebruik in plaats van ijsbergsla eens romaanse sla of roquette.

Blog Home