Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

CHAMPIGNONPASTEITJES

Nodig: 4 pasteitjes, 500 g champignons, 1 ui, tijm, 1 el boter, 1 dl witte wijn, 40 g boter of margarine, 30 g bloem, zout, peper, 1/8 l slagroom, 50 g ham, worcestersaus, peterselie.

De ragoutbakjes in een warme oven (175°C) in 10 minuten warm laten worden. De champignons schoonmaken, de ui snipperen en met de tijm in de boter 3 minuten al omscheppend bakken. Dan de wijn toevoegen en de champignons 10 minuten heel zachtjes laten pruttelen, met het deksel op de pan. De champignons zeven en het stoofvocht bewaren. Voor de ragoutsaus de boter of margarine smelten, de bloem erbij roeren. Het stoofvocht, aangevuld met water tot 2 dl er beetje bij beetje al roerend aan toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. De ragout een paar minuten heel zachtjes door laten koken. Van het vuur af de slagroom erbij roeren. De ham in reepjes snijden en met de champignons en een paar druppeltjes worcestersaus bij de saus roeren. De ragout al roerend wat verwarmen. De ragoutbakjes ermee vullen, het kap je erop zetten en garneren met een toefje peterselie.

Blog Home