Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

GEBAKKEN KAAS MET PAPRIKA’S

Nodig: 4 plakken kruidenkaas à 75 g, 1 ei, 2 eetlepels melk, paneermeel, 1 paprikapoeder, 2 grote uien, 1 rode en 1 groene paprika, 100 g magere spekblokjes, 2 eetlepels boter, margarine, bak of braadvet, ½ bekertje zure room, peper, zout.

Klop het ei los met de melk. Vermeng paneermeel met paprikapoeder. Haal de plakken kaas eerst door het ei en dan door de pittige paneermeel. Snipper nu eerst de uien en de beide paprika’s. Bak de spekblokjes in de hete boter krokant en neem ze uit de pan. Fruit de ui- en paprikasnippers in het hete vet een paar minuten. Roer de zure room door het paprikamengsel en breng dit op smaak met peper en zout. Laat de saus niet meer koken, maar houd hem wel warm. Laat de olie heet worden en bak de gepaneerde kaasplakken hierin goudbruin. Serveer de paprika’s bij de kaas. Eet er aardappelpuree en een groene salade bij.

Blog Home