Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

BIBER DOLMA

Koud gevulde paprika’s uit de Turkse keuken

Nodig 4 groene paprika’s, 150 g rijst, 2 tomaten, 1 ui, peterselie, maïs- of zonnebloemolie, zout, peper, 1 tl gedroogde munt, 100 g gare witte bonen, 50 g pitapitten (of pijnpitten), suiker, citroensap.
Van de paprika’s het kapje snijden en zaad en -lijsten verwijderen. Ze 10 minuten koken in ruim water. De paprika’s uit laten lekken. De gewassen rijst in 3 dl water op een laag vuur gaarkoken. De tomaten ontvellen en fijnsnijden, de ui snipperen en de peterselie knippen. De groenten even in wat olie bakken en zout, peper en de gedroogde munt toevoegen. De gare witte bonen en de pitapitten erdoor scheppen. De paprika’s hiermee vullen en in een ovenschotel zetten. Olie (1 dl) met 1 dl water, ‘n schepje suiker en wat citroensap vermengen en over de paprika’s gieten. De schotel afdekken en 30 minuten in een hete oven (200°C) zetten. Zo nodig nog wat water toevoegen. De paprika’s af laten koelen en koud serveren.

Blog Home