Posted by Sander Sanders - augustus 20th, 2016

POMPOEN STOOFSCHOTEL MET GEHAKT
Nodig: 500 g pompoen, 400 g mager gehakt, peper, zout, peterselie, stukje verse gemberwortel, 1 el honing, 1 el citroensap, 3 el bouillon, 50 g boter of margarine.
Maak het stuk pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak het gehakt aan met peper en zout en vorm er kleine gehaktballetjes van. Rasp het stukje gemberwortel. Breng de honing met het citroensap en de bouillon aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Laat de boter heet worden in een braadpan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin. Doe dan de blokjes pompoen erbij en laat het geheel, onder zo nu en dan omscheppen, een paar minuten zachtjes bakken. Schenk het gembersiroopje in de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het gerecht boven laag vuur, 20 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel, als het geheel te droog wordt, iets water toe. Strooi er vlak voor het opdienen fijngesneden peterselie over.

Blog Home